De AK-47 (Avtomat Kalasjnikova obraztsa 1947 goda). | Foto ter illustratie!

UPDATE: Schietpartij Hoenzadriel was laatste liquidatie Mocro Maffia

De schietpartij in Hoenzadriel waarbij drie personen gewond raakten waarvan één zwaargewond is waarschijnlijk de laatste liquidatiepoging van het jaar geweest. De slachtoffer of slachtoffers zijn volgens bronnen betrokken in de ‘Mocro Maffia’ oorlog en eerder het doelwit geweest van een liquidatiepoging.

De schietpartij in Hoenzadriel had vrijwel direct al veel weg van een poging liquidatie. Het voertuig waarin de slachtoffers zaten is volgens ooggetuigen doorzeefd met kogels. Kort na de schietpartij werd in Zaltbommel een uitgebrande voertuig aangetroffen die mogelijk gebruikt is bij de liquidatiepoging.

De zwaargewonde man is volgens onbevestigde berichten Chahid Yakhlaf Hij is eerder ontsnapt aan een liquidatiepoging op de Poortdreef in Almere in november 2014.

‘Chahid is rond 22.00 overleden in het ziekenhuis. Chafik zijn broer ligt nog zwaar gewond in het ziekenhuis.’ Aldus een reactie.

(UPDATE)

De politie heeft bevestigd dat bij de schietpartij een dode en twee gewonden zijn gevallen. De gewonde slachtoffers zijn een 26-jarige man uit Weesp en een 30-jarige Utrechter. Over de identiteit van de dode man is niets bekendgemaakt door de politie. Er wordt ernstig rekening gehouden met een afrekening in het criminele circuit. Er zijn 25 man op de zaak gezet.