Hoger beroep in Tanger om liquidaties A’dam-West uitgesteld na beschuldiging van omkoping

Het hoger beroep van Hamza B., verdachte in de geruchtmakende zaak omtrent de dubbele liquidatie in de Amsterdamse Staatsliedenbuurt, is donderdag wederom uitgesteld. Dit is gebeurd nadat eerder deze week naar buiten kwam dat de Nederlandse autoriteiten denken dat de rechters mogelijk zouden zijn omgekocht door de familie van de verdachte.

De zaak is uitgesteld tot zeker 27 augustus. De advocaat van Hamza B. vroeg om uitstel omdat hij meer tijd nodig heeft om de wrakingsverzoek te lezen in verband met de beschuldigingen inzake omkoping. Volgens de Nederlandse autoriteiten zouden de rechters mogelijk via tussenpersonen zijn omgekocht door de familie van de verdachte. Dit is voornamelijk gebeurd op verklaringen van de zwager van B. en die lijkt op een missie om B. levenslang achter slot en grendel te krijgen.

Het is natuurlijk raar dat Nederland eerst alle vertrouwen zegt te hebben in de Marokkaanse autoriteiten en justitie. En nu de straf iets lager uitvalt dan ze hadden gehoopt wordt er gesproken over omkoping. Alsof de Marokkaanse rechters niet zelf tot een lagere straf kunnen komen zonder betaald te zijn. Want zoveel bewijs tegen B. is er namelijk helemaal niet. Alles is gaan lopen in deze zaak na de reacties van KING op verschillende misdaadsite’s. Dus de 20 jaar celstraf die de Marokkaanse rechters hebben opgelegd is nog vrij fors. Bij Crimescene.pro staan er twee interessante artikelen omtrent de vermeende omkoping. Zie hier en hier.

Doorzeefde Range Rover dubbele liquidatie Staatsliedenbuurt.
Doorzeefde Range Rover dubbele liquidatie Staatsliedenbuurt.