Vrouwe Justitia is de personificatie van het recht. © via Wikimedia Commons

Hoger beroep Klaas Otto verwezen naar ander gerechtshof om partijdigheid en belangenverstrengeling te voorkomen

Het hoger beroep van de oprichter van motorclub No Surrender, Klaas Otto, is naar een ander gerechtshof verwezen vanwege betrokkenheid van een bepaalde voormalig officier van justitie.

Het hof in Den Bosch heeft beslist dat twee zaken tegen Otto en die van vier andere verdachten door gerechtshof Den Haag moeten worden behandeld. Advocaten van de verdediging hadden om verwijzing verzocht. Justitie heeft in een reactie op dit verzoek geconcludeerd dat het inderdaad moeten worden toegewezen.

De oprichter van No Surrender Mc wordt verdacht van onder andere witwassen, afpersing, bedreiging en mishandeling. Hij kreeg hiervoor van de rechtbank ruim zes jaar opgelegd. In een andere zaak in verband met het beïnvloeden van getuigen kreeg Otto zes maanden cel. Zowel justitie als de verdachte zijn tegen deze uitspraken in hoger beroep gegaan.

Het verzoek voor de verwijzing werd gedaan vanwege de betrokkenheid in deze zaak van de voormalige officier van justitie, die op dit moment werkzaam is als raadsheer-plaatsvervanger bij het gerechtshof ’s-Hertogenbosch. Om iedere schijn van belangenverstrengeling of partijdigheid te voorkomen is besloten om de zaken door een ander hof te laten behandelen.