In hoger beroep is de 34-jarige Siamak S. veroordeeld tot twintig jaar celstraf voor de dodelijke schietpartij op een kickboksgala in Zijtaart in 2012.

De straf valt hoger uit dan eerder opgelegd door de rechtbank. Siamak S. werd toen veroordeeld tot een celstraf van zestien jaar. Ook moet S. 40.000 euro betalen aan de nabestaanden. De verdediging heeft direct aangekondigd in cassatie te gaan.

Op 11 november 2012 vond in Zijtaart een kickboksgala plaats, waarbij ook veel ouders met kinderen aanwezig waren. De verdachte bezocht met wat vrienden het kickboksgala. Omdat hij wist dat er mogelijk een persoon aanwezig zou zijn op de kickboksgala waar hij een lopend conflict mee had, nam hij een geladen vuurwapen mee.

Tijdens de kickboksgala ontstond op enig moment een vechtpartij waarbij de vrienden van S. betrokken waren. S. vocht niet mee, maar heeft op enig moment besloten om zijn vuurwapen te pakken te richten en te schieten op het slachtoffer en zijn broer. Het slachtoffer overleed ter plekke en zijn broer raakte ernstig gewond.

De officier van justitie is van mening dat de verdachte voldoende tijd en gelegenheid heeft gehad om zich te bedenken en gaat zodoende uit van moord en poging moord. Als bezwarend feit jegens de verdachte is het meegenomen dat de schietpartij plaatsvond op een openbaar toegankelijke gelegenheid waar ten tijde van het vuurwapengeweld ook veel ouders met kinderen aanwezig waren.

In eerste instantie waren er vier verdachten aangehouden in verband met de schietpartij. Op 29 januari 2013 heeft de officier van justitie de verdenking tegen de overige drie verdachten geseponeerd. De officier gaat ervan uit dat de verdachte alleen heeft gehandeld.