Vrouwe Justitia is de personificatie van het recht. © via Wikimedia Commons

Hogere gevangenisstraf voor op ‘koelbloedige wijze’ doodschieten man in woonwagen

Een vrouw is in hoger beroep veroordeeld tot een hogere gevangenisstraf voor het op koelbloedige wijze doodschieten van haar man in een woonwagen in Deventer.

Het gerechtshof heeft de 61-jarige vrouw schuldig bevonden aan moord. Eerder kreeg de verdachte van de rechtbank een gevangenisstraf van twaalf jaar opgelegd. Het hof is tot een hogere gevangenisstraf gekomen en heeft de vrouw veroordeeld tot 16 jaar cel voor het doodschieten van haar partner in de nacht van 1 op 2 april 2017 in hun gezamenlijke woonwagen.

Het hof komt tot een hogere straf, omdat het hof onder andere veel gewicht hecht aan  de koelbloedige wijze waarop het slachtoffer om het leven is gebracht en omdat het hof, anders dan de rechtbank, het bewezenverklaarde feit volledig aan de verdachte toerekent.

Het hof heeft daarbij ook het door verdachte gedaan beroep op overmacht verworpen, omdat het niet aannemelijk is geworden dat verdachte jarenlang stelselmatig door het slachtoffer is mishandeld en zij daardoor zou lijden aan het ‘battered women syndrome’.