© US Army (public domain) via Wikimedia Commons

Hogere straf geëist tegen schutter voor doodschieten Parsa010 tijdens barbecue in Rotterdam

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft in hoger beroep een gevangenisstraf van 16 jaar geëist tegen een 27-jarige man uit Dordrecht. Hij wordt ervan verdacht Parsa Maboud alias ‘Parsa010’ te hebben doodgeschoten.

De 21-jarige Parsa Maboud uit Zoetermeer werd op 28 mei 2017 geliquideerd toen hij aan het bbq’en was bij vrienden in de Rotterdamse wijk Ommoord. Hij werd door meerdere kogels geraakt en bezweek ter plekke aan zijn verwondingen. Na de liquidatie startte de politie een groot onderzoek wat leidde tot aanhoudingen. Eén verdachte werd in Hongarije opgepakt en de andere man werd in Frankrijk aangehouden. Het was niet de eerste keer dat de 21-jarige Parsa Maboud alias Parsa010 onder vuur werd genomen. Vier jaar eerder overleefde hij ook al een poging tot liquidatie.

De rechtbank heeft de verdachte veroordeeld tot 11 jaar cel voor het doodschieten van Parsa Maboud. Het Openbaar Ministerie (OM) vindt dat die straf geen recht doet aan de ernst van de feiten en is in hoger beroep gegaan en eist nu 16 jaar gevangenisstraf. Het gerechtshof doet binnenkort uitspraak.