Hogere straf voor fatale ontvoering Amsterdammer vanwege schulden

Het gerechtshof heeft in verband met de fatale ontvoering van een Amsterdammer, een hogere gevangenisstraf opgelegd.

De straf die het gerechtshof heeft opgelegd voor de ontvoering van Jdesse Boerenveen, is hoger dan straf die de rechtbank oplegde, omdat het gerechtshof, anders dan de rechtbank, van oordeel is dat de dood van het slachtoffer aan de twee mannen kan worden toegerekend. Het gerechtshof, dat ook rekening heeft gehouden met overschrijding van de redelijke termijn, komt tot een hogere straf dan door het OM geëist, omdat die eis geen recht doet aan de ernst van het feit.

Het slachtoffer werd in december 2016 dood gevonden in het Gooimeer bij Almere. Uit onderzoek bleek dat het slachtoffer enkele weken daarvoor urenlang was vastgehouden en mishandeld in een garagebedrijf in Wormerveer. Later zou hij door drie mannen in een auto zijn meegenomen naar een strand bij Almere waarna hij spoorloos verdween. De aanleiding voor de ontvoering van Boerenveen zouden volgens de officier van justitie schulden zijn geweest.

De verdachten van 39 en 45 jaar oud uit Amsterdam kregen eerder van de rechtbank 8 en 9 maanden cel opgelegd voor hun rol in deze zaak. Het hof komt nu tot een veel hogere straf. De mannen zijn veroordeeld tot 4,5 jaar gevangenisstraf.