liquidatie ijsselstein samir erraghib, liquidatie samir erraghib, rechtszaak liquidatie ijsselstein
Eén van de veroordeelde mannen die vlak na de liquidatie werd opgepakt.

Hogere straf voor Mocro Maffia liquidatie met AK-47 machinegeweer in IJsselstein

Het gerechtshof heeft hogere gevangenisstraffen opgelegd voor de Mocro Maffia liquidatie op Samir Erraghib in IJsselstein.

Tegen de verdachten, Abdelghani el H. en Bowy T., heeft de officier van justitie in hoger beroep 22 jaar cel geëist. De opdracht zou volgens het OM mogelijk van Ridouan Taghi afkomstig zijn geweest. De veroordeelde El H. en T. ontkennen de moord en zijn in beroep gegaan tegen hun door de rechtbank opgelegde straf van 20 jaar.

Samir Erraghib werd in april 2016 op een parkeerplaats bij zijn woning, een flat aan de Lanceerbaan in IJsselstein, geliquideerd. Op het moment van schieten wilde hij net zijn dochtertje naar Arabische les brengen. De schutters openden het vuur en liquideerden het slachtoffer. Toen de twee mannen wilden wegrijden weigerde hun vluchtauto, een BMW, te starten.

Een eerste verdachte, Abdelghani el H., werd al vrij snel opgepakt in de omgeving. Agenten troffen hem verstopt aan in een tuinhuisje in de buurt. Een paar dagen later werd de tweede verdachte, Bowy T., aangehouden op verdenking van betrokkenheid.

Het gerechtshof heeft de verdachten nu hogere celstraffen opgelegd. De twee zijn veroordeeld tot 22 jaar gevangenisstraf voor het liquideren van Erraghib. Het hof is tot een hogere straf gekomen vanwege de verzwarende omstandigheden zoals het feit dat het dochtertje van het slachtoffer in de auto zat en dat de moord op klaarlichte dag rond 10.00 uur in de ochtend werd gepleegd. Het arrest is (klik hier) te lezen.

liquidatie ijsselstein samir erraghib, liquidatie samir erraghib, rechtszaak liquidatie ijsselstein
Eén van de veroordeelde mannen die vlak na de liquidatie werd opgepakt