O.G. Kush & lucht © crime-nieuws.nl

Hogere straffen voor verdachten koelbloedige liquidatie na conflict om wiet

In hoger beroep zijn hogere straffen opgelegd voor een koelbloedige liquidatie in Huijbergen.

Op 22 februari 2014 werd de 37-jarige Gintas Macionis zwaargewond aangetroffen op de oprit van zijn woning. Het slachtoffer raakte zwaargewond en is met spoed overgebracht naar het ziekenhuis. Daar overleed Macionis. De moord wordt door het OM gezien als een afrekening in het criminele circuit, vermoedelijk als gevolg van een conflict tussen twee criminele organisaties die zich bezighielden met onder meer wiet.

De advocaat-generaal eiste in hoger beroep gevangenisstraffen van 20 jaar tegen de vier mannen die verdacht worden van betrokkenheid bij de liquidatie. Uit onderzoek blijkt volgens de officier dat de mannen de maanden voorafgaand aan de liquidatie nauw hebben samengewerkt en veelvuldig contact hadden. Zodoende zouden alle vier medeplegen volgens justitie schuldig zijn aan medeplegen van moord.

Het gerechtshof in Den Bosch heeft de vier mannen gevangenisstraffen opgelegd variërend van 12 tot 19,5 jaar. De mannen zijn schuldig aan het doodschieten van de 37-jarige Gintas Macionis bij zijn woning in Huijbergen. Eerder veroordeelde de rechtbank Zeeland-West-Brabant drie van verdachten tot 18 jaar en een verdachte tot een gevangenisstraf van 9 jaar.