Willem Holleeder bij College Tour © NTR

Holleeder komt met opmerkelijke bewering over Peter R. de Vries en losgeld Heineken-ontvoering

Een opmerkelijke verklaring van Willem Holleeder over misdaadjournalist Peter R. de Vries en het losgeld van de Heineken-ontvoering.

Volgens Willem Holleeder heeft hij samen met Cor van Hout aan Peter R. de Vries gevraagd om een deel van het losgeld mee te nemen toen hij meevloog in het toestel dat Van Hout en Holleeder naar Sint Maarten bracht. Daarna zou Cor hebben gezegd dat ze De Vries nu ‘aan een touwtje hebben’.

Verder voelde Holleeder zich zwaar verraden toen De Vries aangifte deed van bedreiging. Dit zou de misdaadjournalist, volgens Holleeder, hebben gedaan om hem van de straat te krijgen omdat zijn zussen en ex op dat moment al aan het verklaren waren. Wat De Vries hiervan vindt zal hij waarschijnlijk vanavond in RTL Boulevard toelichten.

‘De Neus’ zit sinds december 2014 in voorarrest op verdenking van het medeplegen van moord/liquidaties en deelname aan een criminele organisatie. Het Openbaar Ministerie (OM) vervolgt Holleeder voor zijn vermeende betrokkenheid bij een reeks liquidaties, waaronder de liquidaties van mede-Heineken-ontvoerder Cor van Hout, vastgoedmagnaat Willem Endstra, vastgoedhandelaar Kees Houtman en crimineel John Mieremet.