Holleeder wederom opgepakt

Maandag 27 mei zou Willem Holleeder zijn opgepakt in verband met een onderzoek van het Openbaar Ministerie (OM) naar de georganiseerde misdaad. Het OM heeft dit inmiddels bevestigd aan de NOS.

Holleeder zou één van de verdachten in het onderzoek zijn. Het Openbaar Ministerie (OM) komt in de loop van de dag met meer informatie betreffende dit onderzoek.

Er zijn meerdere invallen geweest in onder meer Beverwijk, Amsterdam en Hilversum. In Hilversum doorzoekt het OM een penthouse, dat volgens buurtbewoners van een ex van Holleeder is. Ook wisten ze te vertellen dat Holleeder daar regelmatig over de vloer kwam.

In de Diamantbeurs in Amsterdam zijn verschillende woningen doorzocht en in Beverwijk twee sportscholen. Volgens bronnen zou één van die doorzochte sportscholen van Dick V. zijn. V. was eerder al in het nieuws toen hij en Holleeder ruzie kregen op een terras en V. Holleeder’s kaak brak. De ruzie is korte tijd later weer uitgepraat. Beide heren kwamen daarna weer opmerkelijk in het nieuws toen zij zich aansloten bij de pas opgerichte motorclub No Surrender maar daar zijn ze beide inmiddels weer uitgestapt.

Eén van de anderen die zouden zijn opgepakt is Danny K. Hij wordt door justitie al jaren gezien als de grote man achter de schermen bij veel criminele activiteiten.