Lijntjes cocaïne © crime nieuws

‘Honderden jongeren Amsterdam staan klaar voor rol in grootschalige handel in cocaïne ‘

In Amsterdam-Zuidoost staan honderden jongeren klaar om een rol te spelen in de grootschalige handel en smokkel van cocaïne.

Dat meldt Het Parool. Volgens de krant werden op 19 juli in de Duitse stad Karlsruhe elf verdachten aangehouden die bezig waren een partij cocaïne uit de haven te halen. De container bleek afkomstig te zijn uit Antwerpen. Hoeveel er precies in het transport zat is niet bekend omdat de Duitse recherche het transport kwijtraakte.

De opgepakte verdachten bleken afkomstig te zijn uit Amsterdam Zuidoost. Het is de derde keer in korte tijd dat een groep jonge mannen uit die stadsdeel gepakt worden in een buitenlandse haven bij het uithalen van cocaïne. In Antwerpen was het in april raak toen acht verdachten uit Amsterdam werden gepakt toen die 4200 kilo cocaïne uit de haven probeerden te halen.

Ongeveer twee maanden later was het wederom raak in het Belgische Antwerpen toen er drie mannen uit Nederland werden gepakt. Het ging om twee Rotterdammers en een verdachte uit wederom Zuidoost. Eind juni werden vijf mannen uit Zuidoost in de Antwerpse haven gepakt tijdens het uithalen van 3400 kilo cocaïne.

Volgens Het Parool staan honderden jongeren klaar om de plekken in te nemen van de opgepakte verdachten. Er gaan astronomische bedragen rond in de handel in cocaïne en veel jongeren proberen daar een graantje mee te pikken. De leiders van de drugssmokkelbendes komen voornamelijk uit Amsterdam, Utrecht en Rotterdam, maar zouden opereren vanuit Dubai, Midden en Zuid-Amerika, Spanje en Marokko.