© Instagram

Honderden kilo’s zilver verstopt onder de grond in boxen aangetroffen bij invallen in groot witwasonderzoek

De politie heeft in een onderzoek naar witwassen en belastingontduiking, nieuwe aanhoudingen verricht en honderden kilo’s zilverbaren onder de grond aangetroffen.

Het gaat om een onderzoek naar het op grote schaal witwassen van geld via verschillende bedrijven. De politie kwam vrijdag in actie en heeft op zeven locaties invallen verricht. Hierbij werden toen al drie verdachten aangehouden. Nu zijn er wederom aanhoudingen verricht. Het gaat om vier personen die verdacht worden van betrokkenheid bij het witwassen.

Bij de doorzoekingen vrijdag werden onder meer wapens aangetroffen. Verschillende specialisten hielpen de politie met het zoeken naar verborgen ruimtes. In een tuin werden onder de grond vijf boxen met honderden kilo’s aan zilverbaren (staven) gevonden. Ook andere kostbaarheden werden in beslag genomen. De belastingdienst heeft deurwaarders ingezet om beslag te leggen op banktegoeden en een grote hoeveelheid onroerend goed. Bij het onderzoek werkten verschillende overheidsdiensten samen in het kader van de aanpak van ondermijning.

Het onderzoek is in volle gang, en ook de komende tijd zijn nieuwe aanhoudingen niet uitgesloten. Alle verdachten die tot nu toe zijn aangehouden, worden na verhoor weer in vrijheid gesteld in afwachting van het onderzoek.