Ivan Archivaldo Guzmán en Jesus Alfredo Guzmán, de zonen van drugsbaas El Chapo. © Twitter

Hoofd beveiliging én huurmoordenaar van zoon Chapo Guzmán geliquideerd

De persoonlijke beveiliger én huurmoordenaar van de zoon van Chapo Guzmán is in de Mexicaanse staat Sinaloa doodgeschoten door mariniers.

Dat heeft de Mexicaanse marina bekendgemaakt. Het gaat om Francisco Zazueta alias ‘Pancho Chimal’. Hij staat bekend als de hoofd beveiliging van Chapo’s oudste zoon, Ivan Archivaldo Guzmán.

De mariniers voerden een aanval uit op een groep mannen in een kleine stad in Sinaloa nadat er informatie was binnengekomen dat leden van een drugskartel elkaar daar zouden ontmoeten.

Het kwam tot een vuurgevecht met ‘Pancho Chimal’ en hij werd ter plekke samen met een onbekend aantal mannen doodgeschoten. Ter plaatse troffen de mariniers zware machinegeweren en RPG’s (raketwerpers) aan.

Francisco Zazueta zat kort voor zijn dood, in februari, nog vast in een gevangenis in Sinaloa. Een paar weken terug wist hij samen met andere kopstukken van het Sinaloa-kartel te ontsnappen. Hij zat vast omdat hij verdacht wordt van een aanval op het Mexicaanse leger waarbij meerdere soldaten werden gedood.