Alleen maar 500 euro briefjes! © Crime-Nieuws.nl

Hoofdverdachte in grote witwaszaak met Jumbo topman op vrije voeten

De hoofdverdachte in het grote onderzoek naar witwassen, waarbij de Jumbo-topman Frits van Eerd ook werd gepakt, is op vrije voeten gesteld.

Dat heeft het Openbaar Ministerie (OM) bekendgemaakt. In september werd de topman samen met meerdere verdachten aangehouden in verband met witwassen. Het OM beschuldigt negen personen van het witwassen van geld en goederen via verschillende constructies.

Van Eerd zat na de doorzoekingen zes dagen vast. Hij is vrijgelaten en heeft zijn functie als algemeen directeur van Jumbo tijdelijk neergelegd. Het onderzoek is nog in volle gang. Het gaat volgens het OM om witwaspraktijken die plaatsvonden via onroerendgoedtransacties, autohandel, onverklaarbare contante stortingen en sponsorcontracten in de motorcross-sport.

De hoofdverdachte, een 58-jarige man uit de gemeente Aa en Hunze, is onder voorwaarden op vrije voeten gesteld. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij het witwassen van grote hoeveelheden geld en goederen en het plegen van BTW-fraude. Het onderzoek is nog in volle gang.