© US Army (public domain) via Wikimedia Commons

Hoogbejaarde vrouw (92) schiet zoon dood omdat hij haar in tehuis wil stoppen

In de Amerikaanse staat Arizona heeft een hoogbejaarde vrouw (92) haar 72-jarige zoon doodgeschoten omdat hij haar naar een verpleeghuis wilde sturen.

Anna Mae Blessing woonde al ruim zes maanden in bij haar zoon en zijn 57-jarige vriendin in het stadje Fountain Hills. De man kon niet zo goed overweg met zijn moeder en besloot haar naar een verzorgingstehuis te sturen omdat het nogal moeilijk was om met haar samen te leven.

Toen de vrouw doorkreeg wat haar zoon van plan was pakte ze twee pistolen en verstopte deze in haar badjas. Vervolgens confronteerde ze haar zoon in zijn slaapkamer waarop er een ruzie ontstond. Hierbij trok de vrouw een van de vuurwapens uit haar zak en schoot meerdere kogels af op haar zoon.

De vriendin van haar zoon kwam de kamer binnen gelopen en kon het wapen afpakken en weggooien. De bejaarde vrouw pakte het tweede vuurwapen waarop haar schoondochter de politie belde. Toen agenten arriveerden troffen ze haar zoon dood aan.

De vrouw kon zonder problemen worden aangehouden en verblijft momenteel in de cel in afwachting van haar proces. De hoogbejaarde dame wordt verdacht van moord met voorbedachten rade.