Alleen maar 500 euro briefjes! © Crime-Nieuws.nl

Horloges, cash, designer kleding en woningen in beslag inzake witwassen crimineel vermogen

De FIOD heeft in een onderzoek naar witwassen van crimineel vermogen invallen verricht en beslag gelegd op onder meer horloges, cash, designer kleding en vijf woningen.

Het onderzoek richt zich, volgens een woordvoerder, onder meer op een 35-jarige man uit Haarlem, een 38-jarige man uit Bodegraven en een 31-jarige man uit Emmen, die allen zijn aangehouden. Het vermoeden is dat zij de vijf in beslag genomen panden betaald hebben met inkomsten uit criminaliteit. Door de aanschaf van de panden zouden zij deze criminele inkomsten hebben witgewassen.

Het onderzoek is gestart nadat verschillende banken ongebruikelijke transacties hadden gemeld bij de Financial Intelligence Unit-Nederland (FIU). De FIOD heeft afgelopen dinsdag doorzoekingen verricht op acht locaties in Haarlem, Bodegraven, Emmen en Gouda. Bij de doorzoekingen werden een vuurwapen en munitie aangetroffen.

Behalve op de panden in Haarlem is beslag gelegd op auto’s, motoren, scooters, luxe goederen zoals horloges en designer kleding en bijna 70.000 euro contant geld. Het onderzoek naar witwassen is nog in volle gang. De verdachten zitten vast en worden verhoord.