Horloges, negen auto’s en 600K aan hasj gepakt bij verdachte digitaal witwassen 7 miljoen euro

De politie heeft in Tilburg een man aangehouden op verdenking van grootschalige witwaspraktijken. Het zou gaan om meer dan zeven miljoen euro.

Op dinsdag vielen agenten binnen bij een woning, autobedrijf en meerdere garageboxen in Tilburg. De actie had te maken met een onderzoek van Team Financiële Opsporing. Tijdens dat onderzoek kwam aan het licht dat een 31-jarige Tilburger mogelijk digitaal geld zou witwassen voor criminelen. Een zogeheten underground banker, aldus de politie.

Bij doorzoeking werd in de woning van de verdachte digitale informatie gevonden die er volgens de politie op wijst dat de man in ongeveer 1,5 jaar meer dan drie miljoen euro heeft witgewassen. Alles bij elkaar zou het uiteindelijk om meer dan zeven miljoen euro gaan.

Het onderzoek naar de onder andere gevonden digitale informatie is nog in volle gang en de politie sluit daarom ook niet uit dat er het witgewassen geldbedrag nog groter wordt. Naast de digitale informatie nam de politie ook nog negen auto’s en meerdere dure horloges in beslag. In een van de garageboxen troffen agenten een auto aan met daarin tientallen kilo’s hasj met een straatwaarde van ruim 600.000 euro. Er wordt onderzocht van wie de auto en de daarbij horende hasj is.