De Rotterdamse politie heeft na een tip over een vuurwapen een inval gedaan en aanhoudingen verricht. In de woning werden onder meer zestien jassen van ongeveer 1000 euro per stuk, dure tassen en horloges aangetroffen.

Agenten stelden naar aanleiding van informatie dat er mogelijk een vuurwapen zou liggen in een woning een onderzoek in. De bewoner bleek niet thuis maar de politie wist dat zijn vriendin in dezelfde wijk (Oude Noorden) woont en zijn daar naartoe gereden voor onderzoek.

De man bleek daar wel aanwezig te zijn en bij doorzoeking van de woning werden dozen vol met medicijnen, die niet op naam stonden gevonden. Ook stonden er twee zakken met wiet in de woning en lagen er behoorlijk wat benodigdheden voor het opbouwen van een wiethok. Daarnaast troffen de agenten ook nog zestien jassen van zo’n duizend euro per stuk (de prijskaartjes hingen er nog aan), dure horloges en tassen aan. De officiële inkomsten van het stel zijn, volgens de politie, niet toereikend voor alle spullen en agenten hebben alles in beslag genomen. Ook een Mercedes die voor de deur stond is afgepakt.

De man (67) en vrouw (60) werden aangehouden voor handel in drugs, handel in medicijnen en witwassen. Van een vuurwapen bleek uiteindelijk helemaal geen sprake te zijn. De recherche heeft een onderzoek ingesteld.