Een huisarts uit Leiden wordt verdacht van ontucht met zeven minderjarige patiënten.

Dat heeft het Openbaar Ministerie (OM) bekendgemaakt. Volgens het OM heeft de man zeven patiënten van een praktijk uit Amstelveen betast op een manier die medisch niet noodzakelijk was en die als ontuchtig kan gelden. Hij werkte daar vanaf januari 2010 tot en met augustus 2010. Rechtstreeks betrokken patiënten en/of hun ouders zijn op de hoogte gebracht en worden begeleid. Zij hebben aangifte gedaan.

De ontucht kwam tijdens een onderzoek naar huisarts naar voren uit filmpjes die hij in het geheim maakte in de behandelkamer. Dat gebeurde in de praktijk in Amstelveen waar hij als inval-huisarts werkzaam was. De verdachte huisarts werd vorig jaar opgepakt nadat ouders van een minderjarig meisje aangifte hadden gedaan.

Het onderzoek naar een aantal gegevensdragers van de man loopt nog. Hoewel de man op verschillende plekken in de Randstad als invalarts heeft gewerkt, heeft het OM vooralsnog niet kunnen vaststellen dat hij op andere plekken (buiten Schiedam en Amstelveen) strafbare feiten heeft gepleegd. Uit privacy-overwegingen geeft justitie geen namen van de praktijken, noch van de slachtoffers. Vanwege de controleerbaarheid zijn de namen bekend bij de rechtbank en de verdediging.