De politie heeft, nadat er donderdag jongstleden een wiethok in een gierkelder in Terband werd aangetroffen, vandaag op drie locaties huiszoekingen gedaan. Daarbij werden drie motoren, 15 kilo wiet en een hoeveelheid contant geld in beslag genomen. Twee verdachten zijn aangehouden.

Afgelopen donderdag werd na tips in een gierkelder bij een boerderij aan de Aengwirderweg een wiethok met 945 planten ontdekt. Het onderzoek dat daarop volgde leidde naar drie mannen die mogelijk betrokken zijn geweest bij de kweek.

De politie deed vandaag huiszoekingen bij de drie verdachten. Bij een 27-jarige man uit de gemeente De Friese Meren werden drie motoren in beslag genomen. In de woonboot van een 45-jarige man uit Drachten werd een hoeveelheid contant geld en spullen om wiet te kweken. Daarnaast werd nog 5 kilo gedroogde wiet en een hoeveelheid contant geld gevonden en in beslag genomen. In een loods bij de woning van een derde verdachte werd 10 kilo wiet aangetroffen en in beslag genomen. De verdachte zelf is nog niet door de politie aangehouden.