De politie in Bergen op Zoom heeft zaterdagmiddag een huurauto in beslag genomen na overlast door een stoet die door het centrum en wijken reed.

Volgens getuigen zouden de auto’s andere weggebruikers afsnijden, abrupt remmen en meer onveilige verkeerssituaties. De stoet, van vermoedelijk meer dan 100 auto’s, kwam uiteindelijk op de snelweg A58 terecht en ook van automobilisten die daar reden kwamen meldingen binnen over zeer gevaarlijke situaties zoals: plotseling remmen en inhalen over de vluchtstrook.

De politie besloot voor de stoet te gaan rijden om de bestuurders te dwingen normaal te rijden. Ter hoogte van de Wouwse Tol gaven de agenten de stoet weer wat ruimte en gaf een van de bestuurders flink gas. De man haalde een snelheid van rond de 200 km/u en ging er vandoor.

Bij een afrit hebben agenten de man aan de kant gezet en is het voertuig in beslag genomen. De bestuurder is aangehouden voor artikel 5 van de Wegenverkeerswet; het veroorzaken van gevaar of hinder voor overige weggebruikers. Ook werd het rijbewijs van de 25-jarige man uit Bergen op Zoom ingevorderd door de politie.