Huurmoordenaar maffia verdacht van gruwelijke moord op beruchte gangster ‘Whitey’ Bulger in bajes

De beruchte gangster James ‘Whitey’ Bulger is op gruwelijke wijze om het leven gebracht in de gevangenis. De bejaarde ‘Whitey’ werd zwaar toegetakeld.

Er komen steeds meer details naar buiten omtrent de moord op de voormalige leider van een criminele organisatie in Boston. De gangster stond jarenlang aan de top van het criminele milieu in de stad en wordt verantwoordelijk gehouden voor zeker twintig moorden. Veel liquidaties voerde ‘Whitey’ Bulger persoonlijk uit. Naar eigen zeggen sliep hij het lekkerst nadat hij een moord/liquidatie had gepleegd.

De bejaarde gangster zat al sinds 2011 vast nadat hij ruim tien jaar op de vlucht was voor de autoriteiten. In 2013 werd hij veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf. Sindsdien zat hij vast tot hij in West-Virginia om het leven werd gebracht. Eén van de daders is volgens Amerikaanse media een voormalige huurmoordenaar van de Italiaanse maffia. Het gaat om de 51-jarige Fotios ‘Freddy’ Gaes. De huurmoordenaar zit al sinds 2003 vast voor het liquideren van een maffiabaas.

Bulger werd vrijwel direct na aankomst om het leven gebracht door Gaes en minimaal één andere gedetineerde. Rond 6.00 uur in de ochtend (lokale tijd) is op camerabeelden te zien hoe Gaes en een andere man de cel van Bulger binnengaan. Pas rond 8.20 uur wordt het lichaam van de bejaarde gangster gevonden. Hij blijkt gruwelijk aan zijn einde te zijn gekomen. Zijn moordenaars zouden hebben geprobeerd om zijn ogen uit zijn hoofd te snijden. De bejaarde gangster die zelf ook meedogenloos was is op soortgelijke wijze aan zijn einde gekomen.