Drie keer levenslang opgelegd in ‘Passage’ proces

In het liquidatieproces heeft de rechtbank aan drie verdachten levenslang opgelegd. De rechters achten bewezen dat één van de belangrijkste verdachten, Jesse R., tussen 1993 en 2006 bij zeker zes liquidaties betrokken was. Ook is hij veroordeeld voor twee moordpogingen en een aanslag.

Ook Siegfried S. en Mohamed R, alias Moppie., moeten van de rechtbank levenslang de bak in.

Een van de anderen tegen wie levenslang was geëist, Dino S., kreeg slechts een half jaar cel. Hij krijgt die straf omdat hij valse paspoorten en crimineel geld in bezit had. Dino is vrijgesproken van de moorden op Thomas van der Bijl en Kees Houtman.

Ali A., een andere hoofdverdachte, moet anderhalf jaar de cel in. Hij is vrijgesproken van de liquidaties op Thomas Van der Bijl en Kees Houtman in 2006. Sjaak B., die ervan werd verdacht wapens voor liquidaties te hebben geleverd, gaat ook vrijuit.

Kroongetuige Peter La S., alias Vieze Peter, is veroordeeld tot acht jaar cel conform de eis. Vieze Peter legde belastende verklaringen af in ruil voor een lagere gevangenisstraf. Ook is hem door het OM € 1.400.000 toegezegd om een nieuw leven op te bouwen.

Freek S., die terechtstond voor betrokkenheid bij de moord op een Amsterdamse sportschoolhouder, moet zes jaar de cel in. Wat zeer opmerkelijk is aangezien het OM zelf om vrijspraak had gevraagd, omdat er niet genoeg bewijs zou zijn.

Tips? PIN: 2A07338D | SMS & WhatsApp 06-42697129 | info@crime-nieuws.nl