Identiteit doodgeschoten man op terras in Rotterdam is bekend

De identiteit van de man die maandagavond werd doodgeschoten bij een liquidatie op een terras op de Prins Hendrikkade in Rotterdam, is bekend.

De politie startte direct na de moord een groot onderzoek waarin onder meer de identiteit van de verdachte werd vastgesteld. Naar nu blijkt gaat het om een 42-jarige man uit Hellevoetsluis.

Het slachtoffer zat rond 22.20 uur op een terras van een café wanneer een auto met meerdere personen stopt. Er stapt zeker één persoon uit die gericht op de man uit Hellevoetsluis heeft geschoten. Het slachtoffer is nog gereanimeerd, maar dat mocht helaas niet meer baten.

De schutter stapte weer in de auto en sloeg op de vlucht. Kort na de liquidatie werd op de Nassauhaven de betreffende voertuig aangetroffen. De wagen was in brand gestoken. De politie vermoedt dat de daders in een andere auto verder zijn gereden. Ondanks een uitgebreide zoekactie is er niemand aangehouden.

Op de Prins Hendrikkade en op de Nassauhaven zijn camerabeelden veilig gesteld. Er is een sporenonderzoek verricht en ook een buurtonderzoek. Een Team Grootschalig Onderzoek van de politie gaat kijken wat alle sporen en beelden opleveren.