De identiteit en foto’s van de twee mannen die gepakt zijn door de Marokkaanse politie voor de liquidatie bij café La Creme in Marrakech, zijn vrijgegeven.

Eerder werd al bekend dat de binnenlandse veiligheidsdienst DGSN zeer snel te werk is gegaan en twee mannen heeft aangehouden. De twee Nederlanders worden verdacht de moord te hebben uitgevoerd. De Marokkaanse politie heeft op social media de identiteit van de twee mannen vrijgegeven. Het gaat om de 24-jarige Edwin R.M. geboren in Amsterdam en de 29-jarige Shardyone G.S. geboren op Curaçao. De mannen zitten vast en worden verhoord inzake de liquidatie.

De schutters lijken in ieder geval een grote fout te hebben gemaakt en een onschuldige persoon te hebben gedood. Het echte doelwit zat kort voor de liquidatie nog op precies dezelfde plek als de 26-jarige Hamza Chaib. Kort voor de daders arriveerden op een Yamaha T-Max motorscooter is de man vertrokken en nam de student plaats in zijn stoel. In Marokko is veel ophef ontstaan omtrent de moord en de daders gaan zeer zware straffen opgelegd krijgen. Wat ook niet helpt is dat de vader van de student een hoge functie heeft bij een rechtbank.