Identiteit ernstig gehandicapte man op straat gedumpt door familie is bekend

De identiteit van de ernstig gehandicapte man die op straat is gedumpt door zijn familie in Rijswijk, is inmiddels bekend bij de politie.

De politie heeft een onderzoek gestart nadat in de nacht van dinsdag 9 op woensdag 10 februari de ernstig gehandicapte man in een rolstoel werd aangetroffen in de omgeving van de brandweerkazerne aan de Burgemeester Elsenlaan. De identiteit van de man is na verder onderzoek nu bekend bij de politie. Het onderzoek naar degene(n) die de man daar hebben neergezet is nog in volle gang.

Een voorbijganger waarschuwde de hulpdiensten toen hij de man in de rolstoel zag staan. De aangetroffen man is met onderkoelingsverschijnselen direct vervoerd naar het ziekenhuis. Door zijn handicap kan de man niet communiceren. Hij had ook geen identiteitsbewijs bij zich. Wel is bij de man een briefje gevonden waarin onder andere staat dat zijn moeder niet meer voor hem kan zorgen, zijn familie dakloos is en dat hij daarom is achtergelaten. Het onderzoeksteam komt graag in contact met zijn familieleden om met hen de mogelijkheden voor hulpverlening te bespreken.