Identiteit onbekende doodgeschoten vrouw Westdorpe achterhaald

De identiteit van de onbekende doodgeschoten vrouw die in Westdorpe werd gevonden, is achterhaald.

Dat hebben de politie en het Openbaar Ministerie (OM) bekendgemaakt. Het onderzoek duurde drie jaar en kreeg nationaal en internationaal veel aandacht. Het team grootschalige opsporing (TGO), bestaande uit rechercheurs, een officier van justitie en een parketsecretaris, laat weten dat de zaak als ‘opgelost’ de boeken in kan.

Het lichaam van de vrouw werd op 22 juni 2019 gevonden vlak langs het kanaal van Terneuzen naar Gent aan de Sint Anthoniekade. De vrouw blijkt doodgeschoten te zijn. Er volgt een groot onderzoek naar haar identiteit en doodsoorzaak. Hierbij worden verschillende scenario’s onderzocht.

Een match bleef lange tijd uit ondanks onder meer aandacht aan de zaak in verschillende opsporingsprogramma’s. Vorig jaar kwam er doorbraak tijdens een onderzoek van de Franse politie. Even buiten Duinkerke wordt een dode man aangetroffen. Hij blijkt aan een medische oorzaak te zijn overleden en de Fransen starten een onderzoek, omdat zij de echtgenote van de overledene in kennis willen stellen van zijn dood.

De vrouw is echter onvindbaar en ook niet als vermist opgegeven. De Fransen starten een onderzoek naar de vermiste vrouw. Haar DNA wordt in een internationale DNA-databank geplaatst en dan blijkt al snel dat het gaat om de in Nederland gevonden doodgeschoten vrouw. Het gaat om een 57-jarige Franse uit de omgeving van Duinkerke.

De Franse en Nederlandse politie hebben vervolgens opnieuw het onderzoek gestart inzake de dood van de vrouw. De Fransen hebben vastgesteld dat de vrouw hoogstwaarschijnlijk in haar thuisland al is omgebracht door haar (inmiddels overleden) echtgenoot. Het onderzoeksteam is blij dat de identiteit van de vrouw bekend is geworden. Haar stoffelijke resten kunnen nu overgedragen worden aan haar familie.