UPDATE: Identiteit van slachtoffer liquidatie Nieuwegein is bekend

De identiteit van het slachtoffer van de liquidatie op de Apolloburg in Nieuwegein is bekend.

De politie heeft bekendgemaakt dat de persoon die vanochtend werd doodgeschoten in Nieuwegein een 43-jarige man is. Het slachtoffer is zelf ook afkomstig uit Nieuwegein en is vrijwel direct na de schoten overleden.

Rond 07.50 uur kreeg de politie de melding van een schietpartij. Ter plaatse bleek dat een man in zijn auto onder vuur was genomen. Reanimatie en hulp mocht helaas niet baten en de man is overleden. De plaats delict is afgezet en de recherche stelde een onderzoek in naar de moord.

De daders zijn na het schieten op de vlucht geslagen en op de A2 is een achtervolging ingezet op een aantal personen die mogelijk betrokken zijn geweest. Het ging er wild aan toe en bij Amsterdam-Zuidoost kon het voertuig op de Meibergdreef worden klemgereden door een arrestatieteam.

De twee inzittenden zijn aangehouden en meegenomen naar het politiebureau voor verhoor. De politie onderzoekt nu of er een link is tussen de opgepakte mannen en de liquidatie in Nieuwegein. In juni 2013 werd op de Apolloburg in Nieuwegein ook een liquidatie gepleegd. Onderzocht wordt of de twee zaken met elkaar te maken hebben.

UPDATE: Volgens buurtbewoners is het slachtoffer de Surinaamse man Timon Badloe alias ‘Chico’. Dit is echter nog niet bevestigd door de politie.