© US Army (public domain) via Wikimedia Commons

UPDATE: Identiteit verdachte schutter liquidatie Karel Pronk alias ‘Haagse Holleeder’ is bekend

De politie en het Openbaar Ministerie gaan vandaag de identiteit openbaar maken van de man die verdacht wordt van het doodschieten van Karel Pronk alias ‘Haagse Holleeder’.

Op dinsdag 7 augustus kwam bij de meldkamer rond 11.35 uur melding dat er schoten zouden zijn gelost bij een koffiehuis aan het Kalverbos in Delft. De hulpdiensten zijn met spoed ter plaatse gegaan en hebben het slachtoffer, de 60-jarige Karel Pronk, nog proberen te reanimeren. Dit mocht niet baten en hij is ter plekke bezweken aan zijn verwondingen en overleden.

Na de liquidatie heeft de politie camerabeelden veiliggesteld en verschillende getuigen gehoord. Hierbij werd al vrij snel duidelijk wie de mogelijke schutter was. De man is sinds de schietpartij spoorloos en de hoofdofficier van justitie van het parket Den Haag heeft nu toestemming gegeven om zijn naam en foto openbaar te maken.

De identiteit van de gezochte verdachte wordt vanavond vrijgegeven in onder meer Opsporing Verzocht. Na de uitzending zal de man ook op de internationale opsporingslijsten worden geplaatst. Later zullen we dit bericht updaten.

UPDATE: De politie heeft bekendgemaakt dat het gaat om de 51-jarige Errol J. die ook bekendstaat onder de namen Mick van der Laan of Mickey Janssen. Wie informatie heeft wordt verzocht contact op te nemen met het onderzoeksteam.