© US Army via Wikimedia Commons

Illegaal feestje in shishalounge ontdekt na schietpartij met meerdere gewonden

De Belgische politie heeft na een schietpartij met meerdere gewonden een illegaal feestje in een shishalounge ontdekt.

Agenten werden afgelopen nacht opgeroepen vanwege een mogelijke schietpartij op de Marchienne-au-Pont in Charleroi. De hulpdiensten zijn met spoed naar de betreffende locatie gegaan en troffen op straat twee gewonden aan. De slachtoffers waren lichtgewond geraakt bij een schietpartij. De mannen zijn met verwondingen aan hun benen overgebracht naar het ziekenhuis.

Tijdens het onderzoek op straat ontdekten agenten dat even verderop personen probeerden te vluchten uit een shishalounge. De politie is naar het pand gegaan en daar bleek een illegaal feestje bezig te zijn. Dit is vanwege de geldende coronamaatregelen verboden. De politie werd door de bezoekers bekogeld en op een gegeven moment moest een agent een waarschuwingsschot lossen.

Bij doorzoeking van het pand bleken er tientallen personen aanwezig te zijn. De feestvierders hebben allen een boete opgelegd gekregen. De eigenaar van de shishalounge is op de vlucht geslagen en zal zich later moeten verantwoorden. De shishalounge is per direct gesloten. Of er een link is met de neergeschoten mannen wordt onderzocht door de politie.\