Illegale gokpraktijken per toeval ontdekt in belhuis na praatje wijkagent

De politie heeft per toeval illegale gokpraktijken ontdekt in een bel- en internetwinkel in Amersfoort toen een wijkagent een praatje wilde gaan maken.

De zaak kwam al op 19 november 2017 aan het licht maar de eigenaar is de recent pas (30 januari) verhoord door de politie. Die dag liep een wijkagent de zaak aan de Leusderweg binnen om een praatje te maken met de aanwezige personen.

Toen de agent naar binnenliep werden opeens alle schermen tegelijk uitgeschakeld. Het personeel reageerde nogal nerveus en de agent kreeg al snel het vermoeden van illegaal gokken. Na onderzoek bleek dat er op uitslagen van voetbalwedstrijden gegokt kon worden. De 33-jarige eigenaar en een 38-jarige medewerker zijn recent hierover verhoord en hebben een bekennende verklaring afgelegd.

Tegen beiden wordt proces-verbaal opgemaakt voor het plegen van misdrijven op het gebied van de Wet op de Kansspelen. Het dossier wordt overdragen aan het Openbaar Ministerie (OM) voor verdere behandeling. De bel- en internetwinkel is inmiddels gesloten.