Illegale sigarettenfabriek ontdekt in Haarlemmermeer, miljoenen aan accijns gemist

De FIOD heeft bij een actie een illegale sigarettenfabriek ontdekt en opgerold. Er zijn tien personen opgepakt.

De gemeente Haarlemmermeer is opgeschrikt door de ontdekking van een illegale sigarettenfabriek. Tijdens een bestuurlijke integrale controle trof de politie in een loods een professionele productielijn aan, compleet met verpakkingsmateriaal, tabak en filters. Maar liefst 10 mannen uit Oost-Europa zijn aangehouden en overgebracht naar het politiebureau in Haarlem.

Volgens schattingen zouden er dagelijks ongeveer 1 miljoen sigaretten zijn geproduceerd in de fabriek. Dit zou de Nederlandse Staat maar liefst 243.000 euro aan accijns per dag kosten als deze sigaretten op de Nederlandse markt zouden worden afgezet. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de FIOD het onderzoek naar deze zaak heeft overgenomen onder leiding van het Functioneel Parket.

Inmiddels is beslag gelegd op alle machines en grondstoffen die in de loods werden aangetroffen. Deze zijn inmiddels afgevoerd en zullen worden vernietigd. De ontdekking van deze illegale sigarettenfabriek is een belangrijke stap in de strijd tegen de georganiseerde criminaliteit en het terugdringen van de illegale handel.