Illegale waterpijptabak productielijn voor shisha’s opgerold na inval FIOD in loods

De FIOD heeft een inval gedaan in een loods op een industrieterrein in gemeente Gennep en een grote hoeveelheid waterpijptabak die gebruikt wordt bij het roken van shisha in beslag genomen. Vier personen zijn aangehouden.

Na een tip heeft de politie een inval gedaan in de loods en troffen een enorme hoeveelheid waterpijptabak aan. De FIOD werd hierop ingeschakeld en nam het onderzoek over. Tijdens de doorzoeking heeft de FIOD in de loods een illegale productielijn van waterpijptabak aangetroffen. Buiten stond een container met circa 12.000 kg waterpijptabak, gereed voor consumptie.

Waterpijptabak mag alleen geproduceerd worden als je er een vergunning voor hebt en accijns afdraagt aan de belastingdienst. Dit was hier kennelijk niet het geval. Naast de grote hoeveelheid waterpijtabak werd ook 1200 kilo pure tabak gevonden.

De FIOD heeft beslag gelegd op alle apparatuur die gebruikt werd bij de productie in de loods. Daarnaast werden er ook nog heftrucks, een vrachtwagen en aggregaat in beslag genomen. Drie Poolse mannen van 28, 30 en 49 jaar en een 37-jarige Poolse vrouw zijn aangehouden. De FIOD doet verder onderzoek onder leiding van het Functioneel Parket.