Bij invallen in Sneek heeft de politie beslag gelegd op zeven woningen, dertien auto’s en meer dan 130.000 euro aan cash geld.

De actie had te maken met een onderzoek naar drugshandel en witwassen. Bij de doorzoekingen is ongeveer 30 gram wit poeder gevonden en in beslag genomen. Dit poeder moet nog getest worden om vast te stellen of het om drugs gaat of iets anders.

De politie heeft dertien auto’s in beslag genomen en afgesleept. Daarnaast is conservatoir beslag gelegd op 7 woningen. Dat betekent dat de woningen niet verkocht kunnen worden totdat de rechter hier uitspraak over heeft gedaan. Verder is op verschillende locaties contant geld gevonden. Het gaat in totaal om een bedrag van ruim 130.000 euro, waarvan een groot deel in een verborgen ruimte is gevonden.

Met deze actie is het onderzoek nog niet ten einde. Vervolgonderzoek richt zich onder anderen op onderzoek aan de in beslag genomen (financiële) administratie en verhoor van de drie aangehouden verdachten. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.