Onbekende hoeveelheid juwelen buitgemaakt bij inbraak juwelier

In Duiven is afgelopen nacht een inbraak gepleegd bij een juwelier. Hierbij werd een onbekende hoeveelheid sieraden buitgemaakt.

Rond 04.30 uur vanochtend breken meerdere daders in bij een juwelier aan de Elshofpassage. Via een deur tegenover de supermarkt komen de inbrekers de passage in. Vervolgens vernielen ze de ruit van de juwelier en gaan er met onbekende buit vandoor.

Na onderzoek blijkt dat er vermoedelijk een vluchtauto klaarstond tegenover het gemeentehuis. Getuigen hebben namelijk een auto met piepende banden horen wegrijden. Het is onbekend in welke richting de daders zijn gevlucht.

Gisteren kreeg de politie een melding van een verdachte situatie aan het Koningin Wilhelminaplein in Wehl. Rond 08.45 uur zag de melder een verdachte auto staan voor een supermarkt. In de auto zaten twee mannen en een andere man stond buiten de auto. Volgens een getuige gaat het om mannen van rond de 20 jaar. Niet veel later staat de auto voor een juwelier aan de Stationsstraat, waarna hij na een tijdje weer weg rijd.

Na onderzoek blijkt het voertuig dat in Wehl is gezien, is gestolen. De politie onderzoekt nu of er sprake is van een link tussen het verdachte voertuig in Wehl en de inbraak in Duiven.