Inbraak met explosief bij horlogezaak Amsterdam Vintage Watches

In Amsterdam hebben criminelen met een explosief geprobeerd om in te breken in de horlogezaak van Amsterdam Vintage Watches.

Bij de politie kwamen afgelopen nacht meldingen binnen van omwonenden die rond 4.15 uur een knal hoorden. Agenten zijn met spoed ter plaatse gegaan en troffen een beschadigd pand aan. De daders waren op dat moment al vertrokken.

Het pand is vervolgens afgezet voor verder onderzoek. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) heeft ter plekke onderzoek gedaan om te controleren of er mogelijk een tweede explosief aanwezig was. Dat bleek niet het geval te zijn.

De daders zijn de zaak niet binnengekomen en hebben alleen wat schade aangericht. In een oproep via Burgernet vroeg de politie uit te kijken naar twee mannen op een zwarte motorscooter met drie wielen. De verdachten zijn rond de 1.85 meter lang, hebben kort zwart haar en een tenger postuur. Ook droegen ze beiden een zwarte spijkerbroek, zwarte sneakers en een zwarte nylon jas. Een saillant detail is: op hun zwarte helmen zaten rode duivelsoortjes.

De politie heeft in de omgeving nog gezocht naar mogelijke verdachten, maar heeft niemand aangetroffen. De recherche heeft een onderzoek ingesteld en roept getuigen o die meer weten en/of gezien hebben van de inbraak, om zich te melden.