Inbreker eet en drinkt dagenlang in restaurant dat gesloten is door coronavirus lockdown

Een inbreker heeft vier dagen lang genoten van eten en drank in een restaurant dat gesloten was door de coronavirus lockdown maatregelen.

De 42-jarige Louis Angel Ortiz werd na een tip door de politie in New Haven, Connecticut, aangehouden. De man bleek te hebben ingebroken in een Cubaans restaurant in de stad. Het was geen reguliere inbraak want Ortiz nam zijn tijd en heeft dagenlang gegeten en gedronken.

Agenten stelden na een melding een onderzoek in en troffen de verdachte slapend met een fles rum aan in het pand. Er bleken tientallen flessen drank verdwenen te zijn. Daarnaast bleek volgens de politie dat Ortiz dagenlang heeft gegeten in het restaurant. De man deed zich te goed aan verschillende versnaperingen.

Toen de politie de bewakingsbeelden bekeek zagen ze dat Ortiz vier dagen eerder had ingebroken en sindsdien niet weg is geweest. De 42-jarige man is nu vastgezet en kan in de gevangenis genieten van eten en drinken. Het zal wel iets minder luxe en lekker zijn dan in het restaurant waar hij dagen heeft genoten.