Vrijdagavond heeft de politie in Arnhem dankzij een tip van een getuige een 19-jarige man aan kunnen houden op verdenking van inbraak. De jongeman was tijdens een inbraak betrapt en sprong dwars door een ruit om aan de politie te ontkomen.

Rond 22.50 uur kwam er melding binnen bij de politie dat iemand  bij een woning aan de Betahaniënstraat op een balkon klom. Beneden stond een andere persoon op de uitkijk. De melder bleef de boel in de gaten houden en zag even later opeens licht branden in de woning. Inmiddels waren agenten al onderweg naar de woning en eenmaal aangekomen zagen ze dat aan de balkonzijde een ruit was ingeslagen. De inbreker bleek nog in de woning te zijn.

Bij het zien van de agenten sloeg de inbreker direct op de vlucht. Hij twijfelde geen moment en sprong aan de voorzijde van de woning dwars door een ruit en vluchtte naar de vijfde verdieping. Daar gooide hij onder meer een bloempot naar de agenten. Uiteindelijk kon de 19-jarige man uit Arnhem aangehouden worden met behulp van een politiehond en zijn begeleider. De man die op de uitkijk is ontkomen.

Tips? PIN: 2A07338D | SMS & WhatsApp 06-42697129 | info@crime-nieuws.nl