Inbreker op heterdaad betrapt door sneeuwspoor

Afgelopen nacht kon een 19-jarige man uit Maassluis worden aangehouden nadat hij had geprobeerd om in te breken bij een tennisvereniging aan de dr. Albert Schweitzerdreef in Maassluis. Dat meldde de politie.

Rond 03.30 uur zagen agenten verse sneeuwsporen in de sneeuw op een plek waar je dit ’s nachts normaal niet zou verwachten. Daarop besloten de agenten om de voetsporen te volgen die uitkwamen bij een tennisvereniging. De toegangshek was opengebroken en toen de agenten dichterbij kwamen hoorden zij ‘inbrekersgeluiden’.

Bij de kantine bleken twee inbrekers druk bezig te zijn met het openbreken van een rolluik. Ook hadden ze een ruit ingegooid. Toen de inbrekers de agenten zagen zetten ze het op een lopen.

Één van de verdachten maakte daarbij de verkeerde beslissing en rende een doodlopend pad in en kon direct worden aangehouden. De tweede verdachte konden ze aan de hand van de voetsporen in de sneeuw volgen tot aan het Westeinde. Maar door vallend sneeuw werd die spoor uiteindelijk ook gewist. De politie heeft de tweede verdachte dus ook niet aan kunnen houden.

Bron: Politie