Inbreker op heterdaad gepakt tijdens passen nieuwe gestolen schoenen

De politie heeft in Monster een inbreker gepakt die net wat buitgemaakte nieuwe schoenen aan het passen was.

De bewoners van een woning aan de Poeldijkseweg ontdekten dinsdag 18 augustus rond 11.00 uur dat er in hun huis was gebroken en alarmeerden de politie. Korte tijd later hielden agenten twee verdachten op Alkemadeweg aan. Het gaat om een 37-jarige man en een 41-jarige vrouw zonder vaste verblijfplaats. De twee waren onder invloed van alcohol.

Er bleek door de inbrekers een raam ingeslagen te zijn en waren onder meer een laptop, gekoelde etenswaren, alcoholische drank en een paar nieuwe schoenen gestolen. Toen agenten een buurtonderzoek deden, kregen ze de beschikking over camerabeelden uit de omgeving. Hieruit bleek dat de inbraak nét was gepleegd.

Meerdere agenten gingen in de omgeving naar de twee op zoek en ontdekten op de Alkemadeweg twee personen die aan het signalement voldeden. Ook de gestolen spullen werden aangetroffen. De mannelijke verdachte paste net de gestolen nieuwe schoenen op het moment dat de agenten aan kwamen lopen. De verdachten zitten vast en de politie doet verder onderzoek in deze zaak.