Inbreker villa Eminem was al langer op zoek naar de rapper

De man die vorige maand werd opgepakt voor een inbraak bij Eminem, blijkt het al langer op de rapper te hebben gemunt.

De 26-jarige Matthew David Hughes wist langs de beveiliging van Slim Shady te glippen en gooide een keukenraam in. Vervolgens is hij de woning in gegaan waarna er een alarm is geactiveerd. Eminem schrok wakker en trof Hughes in zijn woonkamer aan. De beveiliging kwam snel aangerend en heeft de verdachte vastgehouden en de politie ingeschakeld.

Volgens Amerikaanse media was de man in juni 2019 ook al op zoek naar Marshall Mathers (Eminem’s echte naam). Hij gooide een ruit in van een woning in Rochester Hills. Toen de bewoner naar buiten kwam zei Hughes dat hij Eminem wilde spreken. De man gaf aan dat de rapper niet meer woonde in het betreffende pand. Hughes liep weg, maar brak vervolgens in op de tweede verdieping. De politie vond hem later verstopt onder een bed en kreeg een celstraf van negentig dagen.

Ook kreeg hij een boete van 1400 dollar die hij niet betaalde, waardoor er een arrestatiebevel voor hem werd uitgevaardigd. Na de tweede inbraak van vorige maand zit de verdachte nu vast in afwachting van een rechtszaak.