‘Inbreker woning Eminem was van plan om rapper te vermoorden’

De man die werd aangehouden na een inbraak in de woning van rapper Eminem, was volgens de politie van plan om hem te vermoorden.

Dat heeft een agent verklaard die ter plaatse kwam na de melding in april van dit jaar. De 27-jarige Matthew David Hughes kwam tijdens de inbraak op 5 april oog in oog te staan met de bekende rapper. Hughes was kort daarvoor langs de beveiliging geglipt.

Eminem, die officiee Marshall Mathers heet, dacht in eerste instantie dat het om zijn neef ging, maar al snel bleek dat het om een inbreker ging. Toen Eminem aan Hughes vroeg waarom hij in zijn huis was, zei de man dat hij daar was om hem te vermoorden. De beveiliging was inmiddels ingeschakeld en hield de verdachte aan. Hughes droeg op het moment van de inbraak geen wapen bij zich.

Sinds het incident in april zit Hughes vast voor onder meer inbraak. In juni 2019 probeerde hij ook al in te breken in een woning van de rapper. De eigenaar van dat huis vertelde hem dat Eminem daar niet meer woonde, maar de man geloofde dat niet en brak alsnog in. Daarvoor kreeg hij toen negentig dagen cel en een boete opgelegd.

De rechtszaak inzake de inbraak van april gaat later deze maand verder. Een verzoek van Hughes’ advocaat tot tijdelijke vrijlating werd door de rechter afgewezen. Volgens de openbaar aanklager heeft de verdachte mentale problemen. Rapper Eminem was zelf niet aanwezig bij de rechtszaak.