Inbrekers op heterdaad betrapt bij inbraak in wietplantage

Donderdag 28 februari kwam er melding binnen dat de eigenaar van een loods twee inbrekers op heterdaad had betrapt op de Klevingerweg in Delft. De melder kon één inbreker pakken, twee handlangers konden ontkomen. Wat de melder niet gedacht had was dat zijn melding uiteindelijk zou leiden tot zijn eigen arrestatie.

Toegesnelde agenten troffen de 50-jarige eigenaar van het pand en zijn 23-jarige zoon aan, de twee mannen hadden een 26-jarige Rijswijker op heterdaad betrapt bij een inbraak. Daarop hielden de mannen hem staande.

Direct startte de politie een onderzoek in de omgeving om de twee gevluchte inbrekers aan te kunnen houden. Op de Brasserskade controleerden agenten een auto die mogelijk iets met de inbraak te maken zou hebben. De 20-jarige man uit Den Haag had een smoes waarom hij daar om 04.00 uur was. Dat vertrouwde de agenten niet en arresteerden de man alsnog. Ook het voertuig is in beslag genomen voor verder onderzoek.

Naar aanleiding van het onderzoek wat daarop volgde kwam de politie op het spoor van een mogelijke derde verdachte. Het gaat om een 25-jarige man uit Den Haag. Hij is aangehouden in zijn woning.

De aangehouden Rijswijker vertelde kort na zijn aanhouding aan de agenten dat hij had ingebroken op het adres omdat er een wietplantage in het pand zou zitten. Hierop startte de politie in samenwerking met de brandweer een onderzoek naar het pand.

Binnen ontdekte de politie een wietplantage alsmede een drogerij. Tevens werd een grote hoeveelheid wiet aangetroffen en in beslag genomen. Hierop werden de 50-jarige eigenaar en zijn 23-jarige zoon aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de wietplantage.

Bron: Politie