Politiefoto van mama Patricia Spann. © Stephens County Sheriff

Incestueuze moeder trouwt met zoon én dochter voor extra uitkering

In de Amerikaanse staat Oklahoma loopt een wel een heel opmerkelijke zaak tegen een 44-jarige vrouw. Het gaat om fraude en incest want de vrouw was in het verleden met haar zoon én dochter getrouwd.

De 44-jarige Patricia Spann had haar, niet zo snuggere dochter, in 2016 overtuigd om te gaan trouwen. De moeder zei dat het volkomen legaal was en dat alles volgens de wet klopte. Dit bleek zeer zeker niet het geval te zijn en na zes maanden werden beide vrouwen aangehouden en aangeklaagd inzake incest. Dit gebeurde toen dochter Misty Velvet Spann wilde scheiden van haar moeder.

Na onderzoek bleek dat de moeder dit trucje vaker had geflikt. Eén van haar twee zonen bleek ook al getrouwd te zijn geweest met Patricia Spann. In 2008 was de vrouw getrouwd met haar destijds 18-jarige zoon. In 2010 liet de jongeman het huwelijk ontbinden vanwege incest.

De verdachte moeder zou dit allemaal gedaan hebben voor geld. Door te trouwen met haar kinderen had ze recht op uitkeringen en andere voorzieningen. De rechter verwijt de moeder dat ze haar eigen dochter tot fraude heeft aangezet. De vrouw moet in januari voor de rechter verschijnen vanwege de incestueuze huwelijken.