Ingenieuze wietplantage op boerderij

Donderdagochtend 24 januari heeft de politie onder de vloer van een ligboxenstal naast een boerderij aan de Aldemiede in Suwâld een grote professionele wietplantage ontdekt. Daarbij zijn drie personen aangehouden en enkele goederen geplukt.

De politie had informatie/tip binnengekregen dat er in de boerderij mogelijk een wietplantage zou zijn. Dat was reden genoeg voor de politie om een onderzoek te startten.

Daarop werd donderdagochtend overgegaan tot een inval in de boerderij. Na een zoektocht werd eindelijk onder de vloer van een ligboxenstal een grote wietplantage aangetroffen met ruim 1020 planten.

Daarnaast werden ook nog verschillende zakken met gedroogde verkoopklare wiet gevonden alsmede een verboden luchtdrukwapen. Al deze spullen en kweekapparatuur zijn in beslag genomen en zullen worden vernietigd.

In totaal zijn er drie personen aangehouden. Een 38-jarige man en een 34-jarige vrouw beide uit Suwâld later op de dag werd een 52-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de wietplantage. Bij hem werd een stroomstootwapen aangetroffen.

In het kader van de plukze wetgeving is er beslag gelegd op verschillende goederen waaronder een BMW X5, een scooter, een bestelbus en zelfs een fiets.

Bron: Politie