© US Army via Wikimedia Commons

Internationaal gezochte Nederlander gewond bij poging tot liquidatie Dominicaanse Republiek

In de Dominicaanse Republiek is een Nederlander het slachtoffer geworden van een poging tot liquidatie.

De aanslag vond afgelopen dinsdag (lokale tijd) plaats in Las Terrenas. Het slachtoffer reed in een witte voertuig toen hij door twee mannen op een motorfiets onder vuur werd genomen. Het doelwit werd geraakt en crashte met zijn auto. De hulpdiensten kwamen ter plaatse en hebben de man met spoed overgebracht naar het ziekenhuis.

Tijdens het onderzoek identificeerde het slachtoffer zich met een vervalst paspoort. Hij claimde volgens het Dominicaanse onderzoeksteam de 44-jarige Margaret Soto Harvey Gerardo te zijn. De politie kwam uit bij een woning waar het slachtoffer verbleef en bij een inval werden verschillende paspoorten en identiteitsbewijzen aangetroffen. Uit verder onderzoek, met onder meer hulp van Interpol, bleek dat de neergeschoten man een voortvluchtige Nederlander is. Hij staat volgens de opsporingsdienst internationaal gesignaleerd op verdenking van zware misdrijven. Wat zijn echte identiteit is hebben lokale media en de autoriteiten (nog) niet bekendgemaakt.

De autoriteiten hebben kluizen, een vuurwapen en meerdere telefoons en horloges in beslag genomen bij de gezochte man. Hij zit vast in afwachting van uitlevering aan Nederland. De schutters van de poging tot liquidatie zijn niet aangehouden. Over een mogelijk motief om het slachtoffer te liquideren is vooralsnog weinig bekend.