Internationaal onderzoek naar handel en productie van drugs

Dinsdag 12 maart heeft de politie in Rotterdam in een internationaal onderzoek naar de handel en productie van verdovende middelen vier mannen aangehouden. Bij doorzoekingen werden duizenden kilo’s versnijdingsmiddelen gevonden.

Het onderzoek in Nederland begon naar aanleiding van onderzoek van het Openbaar Ministerie in Skopje, Wenen en Frankfurt, waarbij aanzienlijke hoeveelheden drugs werden gevonden en meerdere verdachten werden gearresteerd. Daarbij zou een mogelijke connectie met Nederland zijn.Sinds september 2012 zijn de politie en het Openbaar Ministerie in Rotterdam samen met die drie landen een internationaal opsporingsonderzoek gestart. Daarvoor werd met behulp van Eurojust een zogenaamd Joint Investigation Team  opgericht, bestaande uit rechercheurs uit Nederland, Macedonie, Duitsland en Oostenrijk.

Het internationale onderzoek leidde uiteindelijk tot de aanhouding van vier verdachten afgelopen dinsdag. In Amstelveen werden drie mannen aangehouden, van 38, 43 en 54 jaar. De vierde man, van 41 jaar, werd in Vlaardingen aangehouden. Tevens werden ook acht woningen en opslagruimtes doorzocht in Schiedam, Amstelveen, Vlaardingen en Amsterdam. Daarbij werden circa 4.000 kilo versnijdingsmiddelen, een vuurwapen, munitie, en een stroomstootwapen in beslag genomen.

Vrijdag 15 maart zijn de vier mannen voorgeleid aan de rechter-commissaris. Die heeft de vier verdachten voor veertien dagen in bewaring gesteld.

Bron: Politie