Internationale actie tegen drugshandel en drugstoerisme

Bij een gezamenlijk internationale actie tegen drugshandel en drugstoerisme van opsporingsdiensten van Nederland, België, Frankrijk en Luxemburg zijn in totaal 14 personen aangehouden. De actie vond plaats vanaf 24 januari tot zondagochtend 27 januari.

In totaal zijn er 76 voertuigen gecontroleerd. Daarbij werden onder meer 40 zakjes wiet, 4 zakjes cocaine, een pistool en een auto in beslag genomen.

In Rotterdam concentreerden de controles zich op de snelwegen A17, A16, A27, A29 en in het centrum van de stad. In totaal werd er voor € 3720 aan openstaande boetes geïnd. Ook inde de belastingdienst € 27.715 aan achterstallige belastingen. Twaalf personen werden aangehouden voor onder meer verboden wapenbezit een persoon stond gesignaleerd voor Spanje.

In Maastricht werd de aandacht vooral gevestigd op en rondom het NS-station. Daar werd bij een controle een politieauto geramd toen een man zich met alle macht probeerde te onttrekken aan de controle. De verdachte had even daarvoor aan twee Belgen cocaïne verkocht. Daarop ontstond er een achtervolging waarbij er weer een politieauto werd geramd. Uiteindelijk heeft de politie de man kunnen arresteren. Hem is zware mishandeling en dealen van harddrugs ten laste gelegd. Hij zit vast.

In Roosendaal en Bergen op Zoom werden vooral controles uitgevoerd bij de grensovergangen met België en enkele snelwegen (A17 & A58). Daarbij werd een man uit Roosendaal aangehouden. Hij had 40 zakjes wiet en 3 zakjes coke bij zich. De drugs, zijn auto en € 950, die hij op zak had, zijn in beslag genomen.

In België zijn in totaal 984 voertuigen gecontroleerd. Daarbij waren 50 personen in het bezit van drugs. In totaal werd 34 kilo wiet, 123 gram heroine en 3 wapens in beslag genomen. Ook werd € 87.000 onverklaarbaar ‘verdacht’ vermogen in beslag genomen.

Al met al een succesvolle dag voor politie, justitie en natuurlijk ook de belastingdienst.

Bron: Politie