Inval arrestatieteam na tip in woning waar eerder man werd neergeschoten bij overval tijdens pokeren

De politie heeft na een tip een inval gedaan in een woning in Den Bosch waar in 2019 een man werd neergeschoten bij een overval tijdens het pokeren.

Naar aanleiding van informatie over mogelijke illegale gokpraktijken en de aanwezigheid van een vuurwapen aan de Vierde Rompert, stelde de politie zondagavond een onderzoek in. In november 2019 werd al door de politie geconstateerd dat er in de woning werd gepokerd. Toen werden op hetzelfde adres de aanwezigen beroofd van hun geld en is de bewoner neergeschoten.

Nadat er vorige week opnieuw informatie bij de politie terecht kwam, werd in afstemming met het Openbaar Ministerie besloten om een inval met een arrestatieteam te doen. Het pand is doorzocht maar van de aanwezigheid van wapens was geen sprake. Er zin dan ook geen aanhoudingen verricht.

Bij de inval bleek wel dat een kamer in het huis was ingericht als pokerruimte, waar op dat moment zes mensen zaten te pokeren. In een ander deel van het huis waren nog enkele personen aanwezig. Van alle aanwezigen werden de personalia genoteerd en geregistreerd. De politie, gemeente en de Kansspelautoriteit doen nader onderzoek naar de aangetroffen situatie